Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen
Hanke on päättynyt 31.12.2022
← Takaisin

Tarvetreffeiltä boostia yhteistyöhön

Tammikuussa järjestetty Tarvetreffit-tapahtuma kokosi yhteen Parikkalan ja Rautjärven alueen yrittäjiä sekä LABin ja LUTin asiantuntijoita. Mukana tapahtumassa olivat MINT-hanke, Business Mill, Firmatiimi sekä Digiriihi -hanke.  

Tarvetreffit tapahtumassa tuotiin Skinnarilan kampuksen tarjonta lähelle maakunnan yrittäjiä. Kyseessä ei ollut mikään perinteinen hanke-esittely, vaan ideana oli kuunnella yrittäjien tarpeita ja tarjota heille sopiva apu tarpeeseen. Tapahtuma oli ajoitettu ilta-aikaan, jotta mahdollisimman moni yrittäjä pääsi mukaan. Tarvetreffien ideana oli keskittyä asiantuntijoiden puhumisen sijaan yrittäjien kuuntelemiseen ja mahdollistaa heille tutustumisen kampuksen tarjontaan matalalla kynnyksellä.

Idea Tarvetreffeistä syntyi MINT -hankkeessa, jonka tarkoitus on edistää Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittymistä. Hankkeen osatoteuttajakunnissa Parikkalassa ja Rautjärvellä koettiin, että olisi kaikille osapuolille tehokkaampaa, jos useampi kampuksen toimija olisi paikalla samanaikaisesti sen sijaan, että jokainen hanke tai kampuksen toimija järjestää erikseen oman tilaisuutensa. Myös yrittäjillä on paljon erilaisia tarpeita, jotka pystyttäisiin näin tehokkaammin jakamaan oikeille toimijoille.  

Tarvetreffit järjestettiin Koitsan Pito- ja Palvelun tiloissa ja pienen esittelykierroksen jälkeen seurasi erittäin aktiivinen ja mielenkiintoinen keskustelu yrittäjien tarpeista ja huolista sekä haasteista. Keskusteluiden teemoja olivat mm. pienten kuntien rekrytointihaasteet sekä houkuttelevuus ja vetovoimatekijät, korkeakouluopiskelijoiden työllistäminen sekä huoli nuorten kiinnostuksesta yrittäjyyteen. Kirjoittajat: Elsa Melkko ja Kaisa Vainikka

Käy lukemassa koko artikkeli osoitteessa: https://www.saimia.fi/suunta/tarvetreffeilta-boostia-yhteistyohon/

Artikkeli julkaistu Suunta verkkolehdessä 3.6.2020